איך לבחון השקעה ולהימנע מעוקץ – עצות של ברק פיננסים

תוכן עניינים

  1. מבוא
  2. תשואה בשמיים או עוקץ במסווה? למה לשים לב כאשר נחשפים לפרסום?
  3. מחקר מקדים – המפתח להשקעה בטוחה
  4. הפגישה ראשונה – לבוא בלי פנקס צ'קים

מבוא

בעידן בו השקעות הן הבסיס להצלחה כלכלית ארוכת טווח, ההזדמנויות נראות רבות ומבטיחות. אך לצד הבטחות לרווחים גבוהים, מסתתרות לא פעם הונאות מתוחכמות שעלולות לגרום להפסדים כבדים. השפע של המידע הזמין ברשתות החברתיות ובאינטרנט בכלל, מקל עלינו למצוא הזדמנויות השקעה וחברות שמבטיחות תשואות מרשימות. אבל איך אפשר להבדיל בין הזדמנות אמיתית לבין תרמית? אנו בברק פיננסים מבינים את החשיבות של ביצוע בדיקות מעמיקות ולכן יצרנו עבורכם מדריך מקיף המסביר כיצד לבצע מחקר מושכל לפני השקעה ולהימנע מעוקץ, במיוחד כשאתם נחשפים לפרסומים שנראים מפתים.

תשואה בשמיים או עוקץ במסווה? למה לשים לב כאשר נחשפים לפרסום?

בתקופה בה אנו חיים, כולנו נתקלים ב"מנטורים" שמבטיחים הצלחות מהירות, רווחים גדולים ומנסים למכור לנו חלומות של עצמאות כלכלית והכנסה פסיבית. רובם, אם לא כולם, הם מומחים מטעם עצמם במקרה הטוב, או נוכלים במקרה הרע. כל פרסום בו אתם נתקלים בעולם ההשקעות צריך להיבחן בקפידה.

  1. שאלו את עצמכם: מי מפרסם את ההשקעה? האם שמעתי עליו בעבר? האם יש לו מוניטין טוב? חיפוש בגוגל או ברשתות החברתיות יכול לספק לכם מידע מהותי על החברה ואנשי המפתח בה.
  2. איפה ההשקעה ממוקמת? האם מדובר בהשקעה בישראל או במדינה זרה? לא תמיד השקעות בחו"ל מציעות את אותה רמת בטיחות כמו השקעות מקומיות, ולכן יש להפעיל שיקול דעת נוסף במקרה כזה.
  3. שימו לב האם  לוחצים עליכם לפעול במהירות? אם המפרסם דוחק בכם לחתום מהר או לקבל החלטה מידית, ייתכן שהוא לא רוצה שתבצעו בדיקות מעמיקות. זהו סימן אזהרה משמעותי.

פרסומות שמבטיחות תשואה גבוהה ללא סיכון צריכות להדליק נורה אדומה בוהקת. השקעות אמינות מגיעות עם סיכון מסוים ואין דבר כזה רווחים גבוהים ללא סיכון. אם זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי – כנראה שזה באמת כך.

ברק פיננסים מסבירים איך למנוע עוקץ

מחקר מקדים – המפתח להשקעה בטוחה

עוד לפני שמגיעים לפגישה, חשוב לבצע מחקר מקדים שיעזור לכם להבין מי עומד מאחורי ההשקעה. חיפוש פשוט במנועי חיפוש כמו גוגל יכול לחשוף בפניכם כתבות ומידע קריטי על החברה ואנשי המפתח בה. לעיתים, תגלו פרטים על סכסוכים ותביעות משפטיות, מעורבות בהונאות, או בעיות עסקיות אחרות. מחקר זה לא רק ימנע מכם ליפול לעוקץ, אלא גם יאפשר לכם להגיע לפגישה מוכנים לשאול את השאלות הנכונות ולקבל החלטות מושכלות בהמשך הדרך. הנה כמה דברים שחשוב לבדוק:

  1. מי האדם או החברה שמקדמים את ההשקעה? חפשו בגוגל את שם החברה יחד עם מונחים כמו "עוקץ", "תביעות" או "הונאה". כך תגלו האם יש לחברה היסטוריה בעייתית או חשודה.
  2. מי מנהל את ההשקעה? חפשו את הבעלים ואנשי המפתח בצוות הניהולי. חיפוש שמותיהם יכול לחשוף את העבר המקצועי שלהם, ולגלות אם היו מעורבים במקרים בעייתיים.
  3. בדקו ברשתות החברתיות ובאתרי ביקורות – כלים כמו פייסבוק ואתרי ביקורות מספקים מידע מהשטח, כולל חוויות של משקיעים קודמים. למי שמבין בטכנולוגיה, בדקו את 'שקיפות הדף' בפייסבוק כדי לראות פרסומים פעילים ותגובות משתמשים.

מחקר מקדים זה יעניק לכם תמונה אמיתית ומלאה יותר על אמינות החברה וההזדמנויות שהיא מציעה.

הפגישה ראשונה – לבוא בלי פנקס צ'קים

מטרתכם בפגישה הראשונה היא לקבל מענה לשאלות ולאסוף מידע, ולא להתחייב במקום. השאירו את פנקס הצ'קים בבית והתמקדו בהקשבה והבנת הפרטים שיוצגו לכם. הפגישה הראשונה נועדה לבחון את מודל ההשקעה ולוודא שהיא מתאימה לכם אישית. אנו ממליצים להגיע עם רשימת שאלות מוכנה מראש על מנת שתקבלו מענה לכל השאלות שלכם.

הנה כמה נקודות חשובות שכדאי להעלות בפגישה:

  1. מהי הבטוחה לכספי ההשקעה? הבינו מה מבטיח את כספכם: האם ההשקעה מגובה בנכסים מוחשיים, ערבויות או בטוחות אחרות במקרה של כישלון?
  2. מהי תקופת ההשקעה? האם היא נזילה ויש אפשרות יציאה מוקדמת? ודאו שאתם מבינים את משך ההשקעה ואת תנאי הנזילות. האם יש תחנות יציאה מוקדמות? האם יש עלויות או קנסות במקרה של יציאה מוקדמת? וכמה זמן ייקח עד שתראו את כספכם בחזרה?
  3. מהם דמי הניהול והעלויות הנלוות?

בקשו פירוט מלא על כל העלויות – דמי ניהול, עמלות פתיחת תיק, תשלומים לעורכי דין וכל הוצאה נוספת שעלולה לצוץ. וודאו שאתם מבינים את העלויות לפני ההתחייבות. חשוב לקחת את הנתונים הללו על מנת  לקבל החלטה מושכלת ונכונה.

לחץ מצד המשווק או איש המכירות לסגור צריך להדליק לכם נורה אדומה, הקפידו לא להיכנע ללחץ ולחתום על עסקה במקום. אם דוחקים בכם לחתום במהירות, זהו סימן אזהרה! קחו את הזמן לבחון את המידע שקיבלתם בשקט על מנת לקבל החלטה שקולה לאחר שבדקתם את המידע שנמסר לכם מהמשווק.

זמינים עבורכם תמיד







*שירות של ייעוץ השקעות, כמובנו של מונח זה בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995, ניתן על ידי יועצי השקעות בעלי רישיון לייעוץ השקעות מטעם רשות ניירות ערך, העובדים בשיתוף פעולה עם קבוצת ברק פיננסים ואינם מועסקים על ידה.

חיפוש באתר

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors