החלטות פיננסיות בענייני השקעה וחיסכון כדאי לשקול לאור היתרונות, החסרונות והחלופות של כל מוצר השקעה. על מנת לעשות לכם סדר וכדי שתקבלו החלטות פיננסיות מושכלות שייטיבו אתכם, נפרט כעת שורה של יתרונות מובהקים שטמונים בפוליסה פיננסית.
1. סכום השקעה נוח וגמיש
יתרון מובהק של פוליסה פיננסית טמון בכך שהיא מתאימה לכולם. יכולים להשקיע בה ללא הבדל צעירים ומבוגרים, אנשים בראשית גיל העבודה, אנשים באמצע החיים, פנסיונרים, בעלי הון וגם מי שטרם צבר הון משמעותי ואחרים. בניגוד למוצרי השקעה מסוימים שמתאימים רק למי שיש ברשותו הון התחלתי מסויים ולעיתים די ניכר, במוצר החיסכון הזה אפשר להשקיע מסכומים צנועים ועד סכומים גבוהים. אפשר, כאמור, להשקיע סכום חד פעמי, אפשר להשקיע באמצעות הוראת קבע, אפשר להוסיף סכומים נוספים לפי רצונכם לאורך הדרך. לכל אחד מתאים משהו אחר, ולכן במיוחד אם אתם מתכוונים להשקיע סכום נכבד, כדאי לשלב זאת עם תכנון פיננסי וליווי מקצועי של מומחי השקעות.
2. מגוון מסלולים לבחירה שלכם
היתרון הבא יהיה מוכר למי שביצע לאחרונה תכנון פיננסי לקראת בחירה באפיקי השקעות מסוימים כגון קופת גמל להשקעה, קרן השתלמות או חסכונות פנסיוניים (כגון קרן פנסיה, ביטוח מנהלים). בדומה למוצרים הפיננסיים הללו, גם בפוליסה למטרות חיסכון ניתן לבחור בין שורה די ארוכה של מסלולי השקעה. משמעות הדבר היא שלא משנה בני כמה אתם או מהי רמת הסיכון המועדפת עליהם ולאיזו תשואה אתם מצפים, תוכלו למצוא את המסלול שהכי קרוב למתווה המועדף. לדוגמא, ניתן לבחור להשקיע במסלול סולידי, כלומר שאין בו מרכיב של מניות בכלל. ניתן לבחור בסלול אחר, שיש בו מרכיב של מניות, בשיעורים נמוכים או גבוהים. ישנם מסלולים ייחודיים בפוליסות הללו, של נכסים שפחות קיימים בתחומי השקעות אחרים, כגון נכסים לא סחירים. מסלולים מסוג זה מתאימים לאנשים שרוצים לגוון את תיק הנכסים שלהם או לכאלה שאינם רוצים להיות חשופים לנכסים סחירים כגון ניירות ערך הנסחרים בבורסה. ישנם מסלולים שמתאימים לחוסכים או משקיעים "שונאי סיכון" כגון השקעות באגרות חוב ממשלתיות ויש עוד מסלולים רבים אחרים. בנקודה זו נבקש להדגיש שאין באמור לעיל המלצה להשקעה באפיק כזה או אחר. מי שמעוניין בהמלצה או הצעה פרטנית, טוב יעשה אם יבצע תכנון פיננסי בליווי מומה, במפגש אחד על אחד. גם בכך נוכל לסייע לכם.
נקודה חשובה: המסלול שבחרתם איננו מחייב לתמיד. ניתן מתי שרוצים לעבור בין מסלולים שונים, לפי הצורך. נדגיש כי מעבר שכזה איננו נחשב לאירוע מס ואין עלויות למעבר שכזה.
3. עלויות הניהול קבועות וידועות
הפוליסה היא מוצר חיסכון מנוהל. כלומר, שלא כמו פיקדון או תוכנית חיסכון בבנק, מומחי השקעות מתכננים מתווה כדי לייצר תשואה עבור החוסכים. מבחינה זו, אגב, מוצר זה דומה במידה מסוימת לקרן נאמנות או לתיק השקעות מנוהל. עלויות הניהול במוצר זה ידועות מראש והן קבועות (שלא כמו במוצרי השקעה מסוימים שבהם דמי הניהול עלולים לעלות לאורך הזמן). עלויות הניהול נקראות גם דמי ניהול וכאשר מנהלי ההשקעות של הקרן מבצעים פעולות כאלה או אחרות, עבור החוסכים אין פירוש הדבר עלויות נוספות. אין עמלות נסתרות כגון דמי משמרת, עלויות קניה ומכירה (הכוונה לקנייה ומכירת נכסים מטעם מנהלי החיסכון) וכדומה.
4. משיכה גמישה ואפשרות להלוואה
הדבר הבא שמאפיין פוליסה פיננסית הינו האפשרות למשיכה של כל סכום כסף שתרצו מתוך החיסכון. כאמור, פוליסה זו מאפשרת למשוך ללא תשלום של קנס וללא שום מגבלה אחרת. יחד עם זאת, למי שזקוק לכסף יש גם אפשרות נוספת שיכולה להתאים במצבי חיים מסוימים. מדובר במוצר חיסכון ייחודי שמאפשר לחוסכים לקבל הלוואה על חשבון הסכום שנחסך, בריביות מועדפות וללא צורך בפנייה אל הבנק. אם תשאלו מדוע זה כדאי ולמה לפעמים אנשים יעדיפו הלוואה ולא משיכה, יש כמה הסברים. ראשית, משיכה היא מאותן החלטות פיננסיות שנחשבות לאירוע מס. בכל משיכה משלמים מס ויתכן שבשלב הזה החוסך יעדיף להימנע מכך. יתכן גם שהחוסך מעריך שאותה פוליסה צפויה להניב תשואה גבוהה יותר, אם הוא ייתן לכסף "להמשיך לעבוד". במקרים כאלה, טוב לדעת שיש אפשרות לקחת הלוואה לתקופה מסוימת, מבלי לגעת בכסף שצברתם (או צברתן, כמובן).